Кіровоградська область серед лідерів по збору зернових

Головним досягненням поточного року Микола Азаров назвав те, що Уряду «вдалося утримати економіку від спаду, національну валюту та тарифи – стабільними». Рекордним цей рік став, за словами Прем’єр-міністра, щодо збору зернових, яких намолочено близько 63 млн. тонн: «Таких врожаїв Україна ще не знала. Це свідчення того, що ми на вірному шляху реформування аграрного сектору».

Аграрний сектор Кіровоградської області має значний потенціал для розвитку, обумовлений наявністю достатніх земельних та трудових ресурсів. Так, Кіровоградщина займає 3-те місце в Україні за темпом виробництва валової продукції сільського господарства. В цьому році цей показник становить 131,9 %.

Частка сільського господарства в загальному обсязі валової доданої вартості всіх галузей економіки Кіровоградщини стабільно складає 25 %.

Аналізуючи розвиток виробництва за галузями, слід зазначити, що 2013 рік, безперечно, увійде в історію кіровоградського землеробства.

Завдяки кваліфікованій і важкій праці людей, впровадженню інтенсивних технологій, а також впливу природи одержані високі показники продуктивності землі. Аграріями області зібрано найбільший за роки незалежності урожай зернових, обсяг якого сягає близько 3,9 млн. тонн.

Факти Єлисаветграду
 

У Вас возникли дополнительные вопросы?
Будем рады помочь!