На Вінниччині зібрано 4 млн т зернових

Сільськогосподарські підприємства Вінницької області зібрали 4,044 млн тонн зернових нового врожаю. Це найвищий показник серед регіонів України, повідомив  Укрінформу  директор агропромислового розвитку Вінницької ОДА Микола Неїлик.

“Наразі в області наближується до завершення збір пізніх зернових і станом на понеділок вже маємо більше 4 млн тонн зернових врожаю 2013 року. Це найвищий показник у державі. За даними з районів, наразі зернові зібрано на 86% площ посівів. Залишок площ при цьогорічній врожайності дає нам підстави обгрунтовано сподіватися на п’ятимільйонний ужинок”, – розповів  Микола Неїлик.

За його словами, наразі з наявних 878,9 тис га зернові та зернобобові на Вінниччині зібрано на 755.3 тис га, що становить 86%. Намолочено 4,044 тис тонн збіжжя при середній врожайності 53,5 ц/га, що на 10,9 ц/га більше, аніж минулого року.

Аграріям області залишилося зібрати кукурудзу на зерно на площі 123,3 тис га. Враховуючи середню врожайність качанистої на рівні 80 ц/га, вінницькі сільгоспвиробники сподіваються засипати в комори іще 1 млн тонн збіжжя.

vinnitsaok.com.ua

У Вас возникли дополнительные вопросы?
Будем рады помочь!