«Ніка-Тера» збільшить обсяг перевалки карбаміду

Серед транзитних вантажів порту ― російські азотні та калійні добрива

У 2014 році ТОВ «Морський спеціалізований порт Ніка-Тера» планує збільшити обсяг перевалки карбаміду. Порт продовжить залучати транзитні мінеральні добрива. Серед них ― азотні та калійні добрива російського виробництва.

Про це йдеться у інтерв’ю з Олександром Гайду, керівником «Ніка-Тери», на сайті компанії.

«Зараз заводи-виробники азотних добрив запускаються, і ми плануємо збільшити обсяг перевалки карбаміду. Ми розраховуємо, що в 2014 році більшу частину в обсязі вантажообігу підприємства займуть мінеральні добрива та зернові культури», ― сказав пан Гайду.

Він зауважив, що нині пріоритетними для «Ніка-Тери» вантажопотоками є не лише мінеральні добрива, але і наливні, зернові та інші сипучі вантажі. За словами Олександра Гайду, впродовж минулого року вантажна база порту змінилась, зокрема, з’явився карбамід.

«У минулому році ми розпочали активно працювати з пакетованим вантажем ― міндобривами в біг-бегах, з наливними вантажами, наростили перевалку імпортних фосфоритів алжирського, сирійського, марокканського походження, розширили номенклатуру вугілля, почали працювати з коксом», ― додав керівник порту.

agravery.com

У Вас возникли дополнительные вопросы?
Будем рады помочь!